Horsetrack

Horse Walker Track:
een duurzame en veilige oplossing

De voordelen van onze producten

Sinds het gebruik van stap- en trainingsmolens is een duurzame en veilige bodem een nieuwe uitdaging.

Bij niet-verharde ondergrond kan het water niet afdoende afgevoerd worden, wat resulteert in slijk vermengd met mest dat niet kan verwijderd worden.

Op harde ondergrond zoals beton en klinkers, welke snel glad worden, is het risico voor uw paard om onderruit te gaan bij impulsieve of bruuske bewegingen reëel aanwezig.
De nasleep van verwondingen en vooral van verrekkingen kan maanden duren. Dit risico verminderen is het belangrijkste doel bij het plaatsen van de Horse Walker Track.

Mest kan gemakkelijk verwijderd worden, zodat de benen niet langer nat en vies worden. Hierdoor vermindert de kans op beenproblemen, zoals mok, aanzienlijk. Ook in de winter kan de molen probleemloos gebruikt worden door het strooien van een kleine hoeveelheid zout.

Het enige onderhoud is het weghalen van mest en het regelmatig bijstrooien van zand.

Voordelen voor het paard

De Horse Walker Track bestaat uit kunstgras opgevuld met speciaal zand. We leggen dit over de bestaande verharding. De waterdoorlaatbaarheid blijft hierbij behouden.

De Horse Walker Track zorgt voor een verhoogde stabiliteit van uw paard, voorkomt uitglijden zonder dat bruuske bewegingen te zeer gestremd worden (zoals bij rubber het geval kan zijn).

Bijkomend zal de slijtage van  hoefijzers merkelijk beperkt worden (tot 50%) en kunnen paarden zonder ijzers eveneens in de molen gezet worden.

Horse Walker Track,
alles voor een goede gezondheid van uw paard.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Captain Services
Regtenboom 12
2350 Vosselaar
België
Vind ons ook op